Ga naar de inhoud

AMV-cursus in Zwolle

Grandesco Basics

Bij Grandesco kunnen kinderen al op jonge leeftijd zichzelf ontwikkelen in het maken van muziek. Ze gaan dan al een tijdje naar school en leren daar wat leren is. Voor sommige kinderen is het bespelen van een instrument nog lastig, omdat ze niet precies weten wat ze leuk vinden. Met deze muziekcursus voor kinderen in Zwolle helpen wij ze een voorkeur te krijgen. In deze AMV-cursus in Zwolle ligt de nadruk op het ontdekken van instrumenten. Elke les wordt er een instrument behandeld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een piano, (elektrische)gitaar, drumstel, saxofoon, trompet etc.

In de cursus komen ook popsterren zoals Elvis Presley, James Brown en Michael Jackson voor. Ook is er aandacht voor klassieke muziek, bijvoorbeeld voor ‘De Vier jaargetijden’ van Vivaldi en operamuziek.

Algemene muzikale vorming 

Na het volgen van de cursus Algemene Muzikale Vorming (AMV) kan de leerling:

  1. Melodieën meezingen van eenvoudige liederen.
  2. Bewegen op muziek (bijv. klappen, lopen) binnen de maatsoorten 4/4 en 3/4.
  3. Noten lezen binnen een diatonische toonladder: C3-C4.
  4. Diverse ritme-instrumenten bespelen binnen de maatsoorten 4/4 en 3/4.
  5. Eenvoudige melodieën spelen met een xylofoon.
  6. Samen muziek maken: spelen en luisteren.
  7. Muziek luisteren: a) hoge en lage tonen herkennen, b) snelle en langzame muziek herkennen, c) harde en zachte muziek herkennen en d) het geluid van enkele instrumenten herkennen.
  8. Diverse instrumenten herkennen en benoemen.

Praktische informatie

De AMV-cursus is voor kinderen van 6 tot en met 8 jaar (groep 2, groep 3 en groep 4 basisschool).

De AMV-cursus wordt op woensdag gegeven van 16:00 en tot 16.45.

De data voor de groepen van seizoen 2023/2024 zijn:

Mei groep
15 mei
22 mei
29 mei
5 juni
12 juni
19 juni
26 juni
3 juli
10 juli
17 juli

Onze AMV-cursus docent is Anke Jasper. Klik op haar naam om meer over haar te lezen!

De cursus kost €130,- inclusief lesmateriaal en gebruik van (leen)xylofoon. Je schaft de cursus aan via onze webshop waarbij je direct met iDEAL kunt betalen.

Ja dat is mogelijk! In dat geval komt een docent van ons op school en geeft dan aan de hele klas de AMV-cursus. Heb je hier interesse in? Neem dan contact op met Bram van Leeuwen door hem een mailtje te sturen. 

Heb je nog een andere vraag over de cursus? Stel deze dan hier aan ons.

AMV-cursus kopen

Klik hieronder om de AMV-cursus aan te schaffen. Je kunt het item in je winkelmandje doen en betalen via iDEAL. Na aanschaf ontvang je bevestiging op de mail. Onze docent neemt dan binnen een paar dagen contact met je op om zonodig de laatste details te bespreken en je persoonlijk uit te nodigen voor de AMV-cursus.