Ga naar de inhoud

Basgitaarles in Zwolle

Basgitaar leren spelen 

Meestal vier dikke snaren en een vette neck: uiteraard hebben we het dan over de basgitaar. Het instrument wat je pas hoort als je het uit een band weg zou laten. De basgitaar is samen met het drumtoestel de basis van iedere band. Bij Grandesco volg je basgitaarles in Zwolle. Jouw docent gaat je erbij helpen om uiteindelijk een steady onderdeel te worden van de ritmesectie. Ook als je al een behoorlijke ervaring hebt, doen we ons best om jou naar een nog hoger niveau te tillen, want uitgeleerd ben je nooit! In de lessen staan jouw interesses voorop. Mocht je fan zijn van de Red Hot Chili Peppers, dan gaan we slappen. Of ben je meer weg van folkmuziek, dan bekijken we welke rol een bassist heeft binnen die stijl.

Groove en techniek

Samen met de drummer zorgt de bassist voor de groove binnen de band. Techniek speelt daarbij een belangrijke rol. Dit komt dan ook uitgebreid in de lessen aan bod. Onder andere gaan we aan de slag met: slappen, plukken, plectrums en vingerpositie. De theorie wordt ook zeker niet overgeslagen, want het is van belang dat je de juiste noten op het juiste moment speelt. Er zijn heel veel verschillende soorten basgitaren, versterkers en pedalen. Hoe gaaf is het dat je een eigen sound kunt creëren? De docenten zullen je hierin ook zeker ondersteunen en verder advies in geven.

Zwolle Presents

Naast de lessen basgitaar die je volgt, zijn optredens ook een vast onderdeel van het lesprogramma. Er worden door het hele jaar heen meerdere optredens georganiseerd. Het maakt niet uit welk niveau je speelt, iedereen mag meedoen. Tijdens deze optredens krijg je de kans om vrienden en bekenden te laten zien wat jij hebt geleerd tijdens jouw basgitaarlessen. Hiermee willen wij je zoveel mogelijk plezier laten beleven en tegelijkertijd ook podiumervaring laten opdoen. Zie voor meer info Zwolle Presents.

Praktische informatie

Zowel beginners als gevorderden kunnen bij Grandesco terecht om basgitaarles in Zwolle te volgen. Lessen zijn er voor kinderen en volwassenen.

Als je na de proefles besluit om verder muziekles te gaan volgen, zoekt de docent samen met jou een vast moment uit voor de muzieklessen.

Onze basgitaardocenten zijn Koen IJmker en Robin Borsboom. Klik op hun naam om meer over hen te lezen!

Op basis van jouw beschikbaarheid en wensen voor de muziekles wordt je gekoppeld aan een docent. In het opmerkingenveld bij de proeflesaanvraag kun je aangeven dat je voorkeur hebt voor een docent. We doen ons best om hier aan te voldoen.

Check onze tarieven hier.

Heb je nog geen basgitaar, oefenruimte thuis of zitten de buren niet te wachten op jouw muzikale ontwikkeling? Geen probleem! Onze leslokalen zijn buiten de lestijden beschikbaar om in te oefenen.

Wij geloven dat je het beste een les ervaart als je zelf een keertje meedoet. Schrijf je daarom in voor een proefles! Heb je nog een andere vraag? Stel deze dan hier aan ons.

Vooropleiding Conservatorium

Zit je in het (voor)eindexamenjaar van het Voortgezet Onderwijs en heb je muzikaal talent? Of droom je ervan om naar het Conservatorium te gaan? Lees dan even verder! Wij zijn trotse partner van ArtEZ Connected, een samenwerkingsverband tussen het ArtEZ Conservatorium Zwolle en diverse partners. Wil jij graag naar de vooropleiding van het Conservatorium? Klik dan hier voor meer informatie.