Meteen naar de inhoud

Hoornles in Zwolle

Hoorn leren spelen

Bij Grandesco krijg je hoornles in Zwolle gericht op de praktijk. Je leert eerst de basisvaardigheden zoals ademhaling, houding, en de stand van je lippen. Na de eerste les kan je al een echt liedje spelen! Maar dan begint het pas. Oefening baart kunst, en elke week zul je merken dat het een beetje makkelijker gaat en dat je steeds meer kan. Maar ook als gevorderde speler kan je terecht bij Grandesco om je techniek te verbeteren, nieuwe dingen te leren of je verder te specialiseren.

Veelzijdig instrument

De hoorn is een veelzijdig instrument. Het instrument heeft een mooie warme klank, maar kan ook heel hard en schel spelen. En je kan heel hoog, maar ook heel laag spelen. Je kan mooi begeleiden, of prachtig soleren. Hierdoor kan je als hoornist bijna overal terecht. Je kan spelen in een fanfare, harmonie of symfonieorkest, in kamermuziekensembles, maar ook in lichte muziek wordt de hoorn steeds vaker gebruikt. Zo stond Kensington in 2017 zelfs met vier hoornisten in de Ziggo dome!

Hoornles in Zwolle

De lessen worden, naast het leren van de basistechniek die voor iedereen hetzelfde is, dan ook ingevuld aan de hand van jouw wensen en doelen. Of jij nou in een fanfare wil spelen, mooie kamermuziek wil maken met je buurman die viool speelt, of een bandje op wil richten met de hoorn in de hoofdrol: Het kan allemaal!

Zwolle Presents

Naast de lessen zang die je volgt, zijn optredens ook een vast onderdeel van het lesprogramma. Er worden door het hele jaar heen meerdere optredens georganiseerd. Het maakt niet uit welk niveau je speelt, iedereen mag meedoen. Tijdens deze optredens krijg je de kans om vrienden en bekenden te laten zien wat jij hebt geleerd tijdens jouw zanglessen. Hiermee willen wij je zoveel mogelijk plezier laten beleven en tegelijkertijd ook podiumervaring laten opdoen. Zie voor meer info Zwolle Presents.

Praktische informatie

Zowel beginners als gevorderden kunnen bij Grandesco terecht om te groeien als hoornist. De lessen zijn er voor jong en oud.

Als je na de proefles besluit om verder muziekles te gaan volgen, zoekt de docent samen met jou een vast moment uit voor de muzieklessen.

Onze hoorncoach is Anne de Groot. Klik op haar naam om meer over haar te lezen! 

Check onze tarieven hier.

Heb je nog geen oefenruimte thuis of zitten de buren niet te wachten op jouw muzikale ontwikkeling? Geen probleem! Onze leslokalen zijn buiten de lestijden beschikbaar om in te oefenen.

Wij geloven dat je het beste een les ervaart als je zelf een keertje meedoet. Schrijf je daarom in voor een proefles! Heb je nog een andere vraag? Stel deze dan hier aan ons.

Vooropleiding Conservatorium

Zit je in het (voor)eindexamenjaar van het Voortgezet Onderwijs en heb je muzikaal talent? Of droom je ervan om naar het Conservatorium te gaan? Lees dan even verder! Wij zijn trotse partner van ArtEZ Connected, een samenwerkingsverband tussen het ArtEZ Conservatorium Zwolle en diverse partners. Wil jij graag naar de vooropleiding van het Conservatorium? Klik dan hier voor meer informatie.