Ga naar de inhoud

Songwriting in Zwolle

Leer je eigen nummers schrijven!

Bij Grandesco krijg je songwriting in Zwolle. Veel songwriters beginnen liedjes te schrijven, omdat ze zich daarmee kunnen uiten en dit gaat meestal redelijk vanzelf. Je zou misschien denken dat hier geen onderwijs voor nodig is, want ” je schrijft toch gewoon wat je wilt zeggen?” Maar niks is minder waar: leren over verschillende liedvormen, rijmschema’s, bijzondere akkoorden, hoe je kunt spelen met metaforen etc., werkt juist zeer verrijkend!

Creatieve methoden en theoretische diepgang

Liedschrijven is een eigenschap die je wel degelijk verder kunt ontwikkelen. Songwriters leren tijdens deze cursus verschillende manieren om hun verhaal en gevoelens over te brengen, zowel tekstueel als muzikaal. Onderwerpen die tijdens deze lessen naar voren komen zijn: vorm, rijm, beeldtaal, muziektheorie en akkoordenleer. De lessen zijn individueel en helemaal afgestemd op jouw eigen liedjes. Je krijgt dus 100% persoonlijke aandacht!

Zwolle Presents

Naast de lessen songwriting die je volgt, zijn optredens ook een vast onderdeel van het lesprogramma. Er worden door het hele jaar heen meerdere optredens georganiseerd. Het maakt niet uit welk niveau je speelt, iedereen mag meedoen. Tijdens deze optredens krijg je de kans om vrienden en bekenden te laten zien wat jij hebt geleerd tijdens jouw songwriting lessen. Hiermee willen wij je zoveel mogelijk plezier laten beleven en tegelijkertijd ook podiumervaring laten opdoen. Zie voor meer info Zwolle Presents.

Praktische informatie

Het maakt niet uit of wel of geen ervaring hebt in het schrijven van eigen liedjes; iedereen is welkom om songwriting les te volgen. We hebben songwriting voor kinderen en volwassenen.

Als je na de proefles besluit om verder muziekles te gaan volgen, zoekt de docent samen met jou een vast moment uit voor de muzieklessen.

Onze songwriting docenten zijn Britt Ottenhoff en Jeff Bolink. Klik op hun naam om meer over hen te lezen! 

Check onze tarieven hier.

Heb je nog geen oefenruimte thuis of zitten de buren niet te wachten op jouw muzikale ontwikkeling? Geen probleem! Onze leslokalen zijn buiten de lestijden beschikbaar om te oefenen.

Wij geloven dat je het beste een les ervaart als je zelf een keertje meedoet. Schrijf je daarom in voor een proefles! Heb je nog een andere vraag? Stel deze dan hier aan ons.

Vooropleiding Conservatorium

Zit je in het (voor)eindexamenjaar van het Voortgezet Onderwijs en heb je muzikaal talent? Of droom je ervan om naar het Conservatorium te gaan? Lees dan even verder! Wij zijn trotse partner van ArtEZ Connected, een samenwerkingsverband tussen het ArtEZ Conservatorium Zwolle en diverse partners. Wil jij graag naar de vooropleiding van het Conservatorium? Klik dan hier voor meer informatie.