Meteen naar de inhoud

Tromboneles in Zwolle

Trombone leren spelen

Bij Grandesco kun je leren hoe je één van de meest veelzijdige instrumenten ooit speelt: de trombone. Dit instrument is wijd inzetbaar, zowel in harmonieorkesten, als in symfonieorkesten: bigbands, funkbands, popmuziek en als solo-instrument. Bij de trombonelessen ligt de nadruk op jouw muzieksmaak. Zijn er één of meer van deze stijlen die je helemaal het einde vind? Dan gaan we daarmee aan de slag!

Techniek en theorie

Het is belangrijk om een goede basis op te bouwen. Er wordt in de lessen aandacht besteed aan de ademhaling, de stand van de lippen en de schuiftechniek. Maar uiteraard gaan we ook gelijk aan de slag in de praktijk. Hierdoor voorkomen we dat we het allerbelangrijkste niet uit het oog verliezen: het plezier in muziek en trombone!

Als leuke uitdaging is er de mogelijkheid om trombonist te worden in één van de bands van Grandesco. Deze bands zijn er voor verschillende leeftijden en niveaus. Zie bandcoaching.

Zwolle Presents

Naast de lessen trombone die je volgt, zijn optredens ook een vast onderdeel van het lesprogramma. Er worden door het hele jaar heen meerdere optredens georganiseerd. Het maakt niet uit welk niveau je speelt, iedereen mag meedoen. Tijdens deze optredens krijg je de kans om vrienden en bekenden te laten zien wat jij hebt geleerd tijdens jouw trombonelessen. Hiermee willen wij je zoveel mogelijk plezier laten beleven en tegelijkertijd ook podiumervaring laten opdoen. Zie voor meer info Zwolle Presents.

Praktische informatie

Zowel beginners als gevorderden kunnen bij Grandesco terecht om te groeien als trombonist. De lessen zijn er voor jong en oud.

Als je na de proefles besluit om verder muziekles te gaan volgen, zoekt de docent samen met jou een vast moment uit voor de muzieklessen.

Onze trombonedocent is Jelmer van der Heijden. Klik op zijn naam om meer over hem te lezen!

Heb je nog geen oefenruimte thuis of zitten de buren niet te wachten op jouw muzikale ontwikkeling? Geen probleem! Onze leslokalen zijn buiten de lestijden beschikbaar om in te oefenen.

Wij geloven dat je het beste een les ervaart als je zelf een keertje meedoet. Schrijf je daarom in voor een proefles! Heb je nog een andere vraag? Stel deze dan hier aan ons.

Vooropleiding Conservatorium

Zit je in het (voor)eindexamenjaar van het Voortgezet Onderwijs en heb je muzikaal talent? Of droom je ervan om naar het Conservatorium te gaan? Lees dan even verder! Wij zijn trotse partner van ArtEZ Connected, een samenwerkingsverband tussen het ArtEZ Conservatorium Zwolle en diverse partners. Wil jij graag naar de vooropleiding van het Conservatorium? Klik dan hier voor meer informatie.