Ga naar de inhoud

Vioolles in Zwolle

Viool leren spelen 

Ben je gefascineerd door de betoverende klanken van de viool? Droom je ervan om zelf prachtige muziek te kunnen spelen op dit elegante instrument? Bij Grandesco krijg je vioolles in Zwolle, gericht op jouw doelen en niveau. Samen met je coach ga je werken aan het lezen en spelen van noten, techniek en het maken van mooie muziek!

Breed inzetbaar

Wist je dat de viool een strijkinstrument is en geen snaarinstrument? Vaak wordt gedacht dat een viool alleen goed tot zijn recht komt binnen een orkest, maar dit iconische klassieke instrument is eigenlijk heel erg breed inzetbaar! De viool klinkt eigenlijk altijd heel erg fragiel en speelt daarmee in op gevoelens van mensen. Ze is ook perfect te gebruiken voor solo’s of modernere muzieksoorten. Van de juiste houding tot het beheersen van strijktechnieken en vingerzetting, we leren je alles wat je moet weten om de viool te beheersen. Kom jij een vrijblijvende proefles doen?

Zwolle Presents

Naast de vioollessen die je volgt, zijn optredens ook een vast onderdeel van het lesprogramma. Er worden door het hele jaar heen meerdere optredens georganiseerd. Het maakt niet uit welk niveau je speelt, iedereen mag meedoen. Tijdens deze optredens krijg je de kans om vrienden en bekenden te laten zien wat jij hebt geleerd tijdens jouw vioollessen. Hiermee willen wij je zoveel mogelijk plezier laten beleven en tegelijkertijd ook podiumervaring laten opdoen. Zie voor meer info Zwolle Presents.

Praktische informatie

Zowel beginners als gevorderden kunnen bij Grandesco terecht om te groeien als violist(e). De vioollessen zijn er voor kinderen en volwassenen.

Als je na de proefles besluit om verder muziekles te gaan volgen, zoekt de docent samen met jou een vast moment uit voor de muzieklessen.

Onze viooldocenten zijn Irene Huiberts, Almu Bujanda Díaz en Hannah de Glee. Klik op hun naam om meer over hen te lezen! 

Check onze tarieven hier.

Heb je nog geen viool, oefenruimte thuis of zitten de buren niet te wachten op jouw muzikale ontwikkeling? Geen probleem! Onze leslokalen zijn buiten de lestijden beschikbaar om in te oefenen.

Wij geloven dat je het beste een les ervaart als je zelf een keertje meedoet. Schrijf je daarom in voor een proefles! Heb je nog een andere vraag? Stel deze dan hier aan ons.

Vooropleiding Conservatorium

Zit je in het (voor)eindexamenjaar van het Voortgezet Onderwijs en heb je muzikaal talent? Of droom je ervan om naar het Conservatorium te gaan? Lees dan even verder! Wij zijn trotse partner van ArtEZ Connected, een samenwerkingsverband tussen het ArtEZ Conservatorium Zwolle en diverse partners. Wil jij graag naar de vooropleiding van het Conservatorium? Klik dan hier voor meer informatie.

Join the Band!

18 mei starten we met een 8 weekse bandcoaching cursus

Altijd al in een band willen spelen? Of wil je dat juist een keertje proberen? Dit is je kans! Voor 8 weken lang repeteer je 3 nummers die je gaat uitvoeren op het Showdeknetter Festival! Zowel kinderen als volwassenen zijn welkom, we maken bandjes op basis van leeftijd en ervaring. Het maakt niet uit of les hebt bij ons of niet. Lees snel verder!