Ga naar de inhoud

Muziektherapie in Zwolle

Wat is muziektherapie?

Muziektherapie is een ervaringsgerichte vorm van therapie waarbij er middels een verscheidenheid aan vormen van muziek gewerkt kan worden aan verschillende doelstellingen. Doen en ervaren staan binnen de muziekruimte centraal. Muziektherapie kan zich richten op verschillende gebieden namelijk: cognitie, emotie, gedrag, sociale interactie of het lichaam. Muziek en ritme hebben een direct effect op je hersenen, waardoor dit een direct beroep op je doet. Denk maar eens aan de muziek die je luistert wanneer je je somber voelt en wanneer je je heel blij voelt. Het kan zijn dat je wordt uitgedaagd nieuwe dingen te proberen en met nieuwe vaardigheden te oefenen, deze worden dan voor je vertaald naar situaties buiten de therapiesetting om, om deze vervolgens toe te kunnen passen in je dagelijks leven. Het kan ook zijn dat je wordt gestimuleerd om de vaardigheden die je al hebt in stand te houden. Zo zie je juist wat je al kan!

IJZersterk bij Grandesco 

In het pand van Grandesco wordt muziektherapie gegeven door Imke Jansen (van IJZ-ersterk). Als muziektherapeut beheerst zij van allerlei instrumenten de basis. Het verschil tussen een muziekdocent en een muziektherapeut is dat je als muziekdocent het aanleren van een instrument als doel hebt en als muziektherapeut maak je gebruik van instrumenten (en dus soms ook het aanleren van een instrument) om een ander doel te bereiken. Denk hierbij aan het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen, weerbaarheid of concentratie, het verbeteren van emotieregulatie, het verwerken van nare gebeurtenissen, het leren samenwerken of het verbeteren van je motoriek. 

Praktische informatie

In het pand van Grandesco wordt muziektherapie gegeven door Imke Jansen (van IJZ-ersterk).

Als je na de intake besluit om verder te gaan met muziektherapie, zoekt Imke samen met jou een vast moment uit voor de sessies.

Klik op de button hieronder om naar de website van IJZ-ersterk te gaan, daar kun je direct contact opnemen met Imke.