Meteen naar de inhoud

Neyles in Zwolle

Ney leren spelen

Bij Grandesco Music kun je nu neyles in Zwolle volgen. De ney is een holle rietstengel met vijf of zes gaten en is een van de oudste instrumenten en erg populair in Turkije, Iran en bijna het gehele Midden-Oosten. Lijkt het jou leuk om de ney te leren bespelen? Dan ben je bij Grandesco Music aan het juiste adres! Zowel beginners als gevorderden kunnen meedoen met de lessen. We geven de neylessen in groepsverband. De neylessen worden verzorgd door de bekende neyspeler Sinan Arat. Hij treedt tijdens verschillende evenementen op en daarnaast verzorgt hij soundtracks voor films, theater en documentaires. Hij was op televisie te gast bij onder andere Podium Witteman en De Wereld Draait Door. De neylessen worden in groepen van 10 tot 12 personen gegeven. Deze cursus bestaat uit 10 lessen.

Techniek en Turkse Makam’s

Tijdens de lessen ligt de nadruk met name op de blaastechniek en het oefenen van Turkse Makam’s (toonladders). Als je dat onder de knie hebt, kun je aan de slag met het spelen van verschillende Turkse liedjes. De ney wordt traditiegetrouw gespeeld tijdens Soefi muziek en wordt de laatste jaren ook vaak gebruikt in verschillende orkesten in Nederland. 

Zwolle Presents

Naast de neylessen die je volgt, zijn optredens ook een vast onderdeel van het lesprogramma. Er worden door het hele jaar heen meerdere optredens georganiseerd. Het maakt niet uit welk niveau je speelt, iedereen mag meedoen. Tijdens deze optredens krijg je de kans om vrienden en bekenden te laten zien wat jij hebt geleerd tijdens jouw neylessen. Hiermee willen wij je zoveel mogelijk plezier laten beleven en tegelijkertijd ook podiumervaring laten opdoen. Zie voor meer info Zwolle Presents. 

Praktische informatie

Zowel beginners als gevorderden kunnen bij Grandesco Music terecht om te groeien als neyspeler. De lessen zijn er voor jong en oud.

Zodra de data van de groepslessen bekend zijn, zullen deze via jouw docent worden gecommuniceerd.

Onze neydocent is Sinan Arat. Klik op zijn naam om meer over hem te lezen! 

Check onze tarieven hier.

Wij geloven dat je het beste een les ervaart als je zelf een keertje meedoet. Heb je nog een andere vraag? Stel deze dan hier aan ons.