Meteen naar de inhoud

Grandesco Music Primair

Een compleet muziekprogramma

Grandesco Music Primair is een compleet muziekprogramma voor de onderbouw en bovenbouw van het primair onderwijs. Zingen, bewegen, spelen, improviseren en noteren. Tijdens de muzieklessen verkennen de leerlingen verschillende aspecten van muziek. De docent neemt ze mee in een muzikaal avontuur, waarbij enthousiasme, plezier en ontdekken voorop staan.

Opbouw van het programma

Leerlingen leren op een laagdrempelige, spelende wijze hun eigen stem ontdekken en het bespelen van simpele instrumenten. Ook leren ze met hun lichaam reageren op muziek (ritme & bewegen) en wat muziek met je emotie kan doen. Er wordt geluisterd naar verschillende soorten muziek en hoe dat tot stand komt (instrumenten, ritme, klankeigenschappen (toonduur, -hoogte, -lengte, -kleur). Later volgt ook notatie, zodat muziek gelezen en vastgelegd kan worden.

Leerdoelen

Praktische informatie

De onderbouwklassen (groep 1 t/m 4) krijgen elke week een half uur en de bovenbouwklassen (groep 5 t/m 8) drie kwartier muziekles op school van een professionele docent. Dit kan op een vast moment in de week gepland worden om ook de structuur in het oog te houden.

Nader overeen te komen.

Heb je nog een andere vraag? Stel deze dan hier aan ons.