Meteen naar de inhoud

Sazles in Zwolle

Saz leren spelen

Bij Grandesco Music krijg je sazles in Zwolle (ook wel bağlamales genoemd) gericht op de praktijk. Je gaat samen met jouw docent aan de slag om jouw skills te verbeteren! Jouw eigen smaak en wensen staan centraal in de lessen. Dit zorgt ervoor dat je leert wat je echt wilt leren. Voor beginners zijn er natuurlijk wel een aantal basisvaardigheden die de docent je sowieso moet leren. Denk onder andere aan: houding, noten lezen, ritme etc. De lessen kunnen individueel gevolgd worden of in een groep. Groepen bestaan uit minimaal 4 en maximaal 6 leerlingen.

Makam’s en techniek

Naast de verschillende soorten stijlen die ruimschots worden behandeld op de saz, zijn makam’s en techniek een belangrijk onderdeel van de lessen. Je leert liedjes begeleiden, improviseren met toonladders en je ontwikkelt jouw snelheid en klank. Een sazspeler speelt natuurlijk niet alleen lang-hals, maar ook kort-hals en in verschillende stemmingen. Het is tof om de verschillende sounds te ontdekken en om deze te kunnen toepassen in een band.

Als leuke uitdaging is er de mogelijkheid om sazspeler te worden in één van de bands van Grandesco Music. Deze bands zijn er voor verschillende leeftijden en niveaus. Zie bandcoaching.

Zwolle Presents

Naast de lessen saz die je volgt, zijn optredens ook een vast onderdeel van het lesprogramma. Er worden door het hele jaar heen meerdere optredens georganiseerd. Het maakt niet uit welk niveau je speelt, iedereen mag meedoen. Tijdens deze optredens krijg je de kans om vrienden en bekenden te laten zien wat jij hebt geleerd tijdens jouw sazlessen. Hiermee willen wij je zoveel mogelijk plezier laten beleven en tegelijkertijd ook podiumervaring laten opdoen. Zie voor meer info Zwolle Presents.

Praktische informatie

Zowel beginners als gevorderden kunnen bij Grandesco Music terecht om te groeien als sazspeler. De lessen zijn er voor jong en oud.

Als je na de proefles besluit om verder muziekles te gaan volgen, zoekt de docent samen met jou een vast moment uit voor de muzieklessen.

Op dit moment hebben we één sazdocent: Mehmet Uludag. Klik op zijn naam om meer over hem te lezen! 

Check onze tarieven hier.

Heb je nog geen saz, oefenruimte thuis of zitten de buren niet te wachten op jouw muzikale ontwikkeling? Geen probleem! Onze leslokalen zijn buiten de lestijden beschikbaar om in te oefenen.

Wij geloven dat je het beste een les ervaart als je zelf een keertje meedoet. Schrijf je daarom in voor een proefles! Heb je nog een andere vraag? Stel deze dan hier aan ons.

Vooropleiding Conservatorium

Zit je in het (voor)eindexamenjaar van het Voortgezet Onderwijs en heb je muzikaal talent? Of droom je ervan om naar het Conservatorium te gaan? Lees dan even verder! 

Wij zijn trotse partner van ArtEZ Connected, een samenwerkingsverband tussen het ArtEZ Conservatorium Enschede en diverse partners. Wil jij graag naar de vooropleiding van het Conservatorium? Klik dan hier voor meer informatie.