Meteen naar de inhoud

Carmen Klunder

Carmen Klunder

Mijn naam is Carmen Klunder en ik geef leiding aan het koor The Voices. Ik ben afgelopen jaar afgestudeerd aan de opleiding docent muziek aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle met als hoofdvak Zang lichte muziek en start dit nieuwe schooljaar als muziekdocent op verschillende basisscholen in regio Zwolle. Ik zing al sinds ik een jaar of 5 ben en heb veel in (musical)koren gezongen.

Van jongs af aan ben ik al bezig met muziek. Mijn ouders draaiden altijd muziek en tegen de tijd dat ik zelf kon praten stond ik al op het podium en wilde ik alleen maar zingen. Ik ben begonnen op de basisschool met blokfluitles. Ik wilde graag noten leren lezen en op deze manier kon ik het op laagdrempelige wijze leren. Een aantal jaren later ben ik overgestapt naar de dwarsfluit. Ik merkte dat ik het miste om te zingen en besloot daarna over te stappen op piano, zangles en te starten met musicallessen. Hierdoor kon ik zingen in een koor en leerde ik mijzelf begeleiden.

Ik heb dwarsfluitles gehad van João Ramos Marta, pianoles van Ingrid Laninga-Aalbers, musicallessen van Gerrit-Jan Rutgers en zanglessen van Anna Popma. Toen ik eenmaal besloot om naar het Conservatorium te gaan ben ik mijn passie voor muziek verder uit gaan breiden.

Mijn lessen staan in het teken van enthousiasme, van elkaar leren en vooral plezier hebben met het zingen. Zingen is wat ik het liefste doe en als ik dit enthousiasme en mijn kennis kan delen met anderen is mijn missie geslaagd! Wat ik belangrijk vind is dat je ook van elkaar leert en nieuwe technieken leert die je kunnen helpen bij het samen en individueel zingen! Enthousiast geworden? Ik hoop je snel te zien.