Meteen naar de inhoud

Cody Greaver

Cody Greaver

Mijn naam is Cody en ik geef gitaarles bij Grandesco Music. Ik ben geboren en getogen in Amerika en in 2014 ben ik naar Nederland verhuisd. Op dit moment studeer ik Zang aan het ArtEZ Conservatorium in Enschede. Ik speel nu meer dan 15 jaar gitaar en heb in meerdere bands gezeten in Amerika en Nederland. Ook heb ik veel ervaring met opnemen, zowel in de studio als thuis.

Mijn familie is erg muzikaal. Vanaf mijn geboorte was er altijd muziek om mij heen. Volgens mijn moeder zong ik voordat ik kon praten. Later heb ik gitaar geleerd om mijzelf te begeleiden en snel daarna had ik mijn eerste bandje. Op school hadden we koor en ‘marching band’ waar ik gitaar en snare drum heb gespeeld. Toen ik 16 was heb ik mijn eerste MacBook gekregen en ben ik begonnen met opnemen en video’s op YouTube zetten. Ik heb veel covers gemaakt, van The Beatles tot Turkse muziek.

Rond mijn 20e verhuisde ik naar Turkije voor een paar jaar. Daar heb ik ook veel gespeeld, voornamelijk als straatmuzikant. Uiteindelijk belandde ik hier in Nederland. Snel had ik andere muzikanten ontmoet en begon ik hier ook te spelen. Ik heb me aangemeld bij het Deltion College voor de opleiding Artiest in 2016, en heb die afgerond in 2019. Aansluitend studeer ik nu bij ArtEZ.

Wat ik voornamelijk belangrijk vind is dat je het leren leuk blijft vinden. We kiezen samen nummers die motiveren, maar ook haalbaar zijn voor het niveau. Het uiteindelijke ‘doel’ is een goede basis. Met een handjevol akkoorden speel je veel bekende liedjes, maar heb je ook de bouwstenen voor het maken van je eigen nummers. Schrijf je in voor een proefles als je interesse hebt!