Ga naar de inhoud

Erwin Boersma

Als geboren en getogen Kampenaar voelt het apart om in Zwolle woonachtig te zijn, maar ik woon hier al meer dan 15 jaar, dus mijn vingers zijn al behoorlijk blauw. Mijn naam is Erwin Boersma, 33 jaar en getrouwd met Joanne. Wij hebben twee mooie kinderen, Lucas van 8 jaar en Noemi van 5 jaar.

Ik ben deel van een DJ Duo genaamd Boersma en de Boer. We draaien bruiloften, bedrijfsfeesten en treden op bij festivals en evenementen. Als docent wil ik graag de praktijkervaring die ik heb opgedaan doorgeven aan de volgende generatie. Want hoe is dat nou urenlang een groep vermaken?

Het verhaal van deze DJ is vergelijkbaar als het verhaal van iemand die een instrument bespeelt. Het begon voor mij namelijk ook gewoon op de zolderkamer, maar dat had ook de schuur kunnen zijn zoals bij Snelle. Ik heb als kind pianoles gevolgd omdat ik iets met muziek wilde, maar de klik met de docent was er niet. Met tegenzin ging ik naar de lessen en de oefeningen vond ik suf. Ik kwam in aanraking met Virtual DJ en begon K3 met een beat te maken. De creativiteit en vrijheid die dit programma biedt sprak mij erg aan en hebben de roots gelegd voor mijn dj-carrière.

Na jaren spelen met luidsprekers, versterkers en Virtual DJ begon ik met het maken van mix CD’s voor mijn vrienden. Die begonnen auto’s te krijgen of hadden CD-spelers in de slaapkamers waardoor ze de mixjes konden beluisteren. Jaja, zo oud ben ik al. Toen hadden we nog geen soundcloud of youtube. Muziek konden we wel downloaden, maar muziek aan elkaar mixen met effecten moest je toch echt zelf doen en bedenken. James Hype was er nog niet om ons te inspireren.

Ik vind het belangrijk dat we kijken op welk vlak je wat wil leren. Wil je beginnen met het onder de knie krijgen van een bepaald stuk software als Virtual DJ, Serato of dergelijke? Heb je al draaitafels en wil je deze beter leren begrijpen? Ben je al thuis in de apparatuur maar wens je meer informatie over creatieve overgangen in je mix of het gebruik van effecten? Of wil je juist meer praktijkervaring horen over het omgaan met het publiek en het gebruik van de microfoon?

Als je nog niks weet van DJ’en kan alles overweldigend zijn, geen angst. We pakken het samen op en stap voor stap. Beginnen we gewoon met muziek dat jij vet vindt en wellicht DJ’s die je kent.