Meteen naar de inhoud

Famke de Jong

Hoi! Ik ben Famke de Jong en ik geef pianoles bij Grandesco Music. Na een paar jaar aan het conservatorium gestudeerd te hebben in Amsterdam (piano jazz) ben ik onderwijskunde gaan studeren aan de Universiteit Utrecht. De combinatie van muziek en bezig zijn met leren komt mooi samen bij Grandesco Music. Op het moment speel ik regelmatig in samenkomsten van diverse kerken, zowel in Zwolle als daarbuiten.

Al van jongs af aan ben ik met muziek bezig. Na acht jaar dwarsfluitles te hebben gehad, wilde ik eens een ander instrument proberen te bespelen. Piano pakte ik snel op en ik besloot les te nemen in jazz. Niet omdat ik graag jazz-muzikant wilde worden, maar omdat ik de technieken uit de jazz super inspirerend vond om te gebruiken in bijvoorbeeld pop en rock. Twee jaar later deed ik auditie en werd aangenomen bij het Conservatorium van Amsterdam.

Tijdens mijn studie speelde ik veel met muzikanten van school. We mochten zelfs een keer in het concertgebouw in Amsterdam spelen. Verder vond ik het leuk om muziek te arrangeren (schrijven welke akkoorden muzikanten kunnen spelen bij een bepaalde melodielijn). Dat deed ik voor boeken en producties in studio’s. Soms schreef ik bijvoorbeeld partijen uit voor muzikanten en soms gaf ik in een studio aanwijzingen aan muzikanten om iets te spelen. In de tussentijd bleef ik actief als bandleider in diverse kerken.

Als je bij mij op les komt, kun je verwachten dat ik samen met jou kijk waaraan we gaan werken. Je leert bijvoorbeeld om melodieën te spelen onder begeleiding van akkoorden. Ook leer je hoe de akkoorden in elkaar zitten, zodat je ze in andere situaties ook weer gemakkelijker kunt gebruiken. We gaan natuurlijk ook bezig met ritme. Tot ziens bij Grandesco!