Ga naar de inhoud

Ilaya Esajas

Ilaya Esajas

Hoi! Ik ben Ilaya Esajas en geef dwarsfluitlessen bij Grandesco Music. Momenteel doe ik mijn klassieke dwarsfluit master aan het conservatorium in Groningen. Verder ben ik actief in meerdere ensembles en projecten en maak het mijn streven interdisciplinaire concerten te verzorgen. Ook heb ik een enorme passie voor zingen en treed ik regelmatig op met mijn zangtrio.

Ik ben al vanaf jongs af aan gek op muziek. En toen ik op een kinderalbum de dwarsfluit hoorde was ik meteen verliefd. Het vrolijke gekwetter van de dwarsfluit vond ik het allermooiste wat er was.

Toen ik met dwarsfluitlessen begon leerde ik dat het instrument niet alleen maar vrolijkheid laat horen; je kan juist alle soorten emoties laten horen en hele verhalen ermee vertellen. Dit was voor mij de reden om muziek tot mijn beroep te maken. Ik hoop mensen een verhaal te vertellen en hun te inspireren hetzelfde te doen. Naast het uitvoeren van muziek houd ik ook van het ontwikkelen van muziektheatervoorstellingen. Ik doe hier nu met alle plezier onderzoek naar.

Tijdens de dwarsfluitlessen laat ik leerlingen ervaren hoe fijn het is om een instrument te bespelen. Er is geen leeftijdsgrens voor het spelen van een instrument en iedereen is vrij om hun voorkeur muziek mee te nemen. We zullen gedurende het jaar werken aan een goede basistechniek en aan het spelen van muziek met plezier. Kortom, ben je opzoek naar een nieuwe uitdaging of wil je de dwarsfluit weer oppakken, je bent van harte welkom!