Ga naar de inhoud

Irene Huiberts

Irene Huiberts

Mijn naam is Irene en ik geef vioolles bij Grandesco Music. Ik studeer klassiek viool op het ArtEZ Conservatorium bij Adriaan Stoet. Naast mijn studie ben ik ook lid bij het VU-orkest in Amsterdam, en speel ik vaak samen met een strijktrio. Daarnaast speel ik ook regelmatig samen met mijn broertje die elektrische gitaar speelt.

Toen ik klein was speelde mijn opa vaak viool. Dit was mijn grootste inspiratie om zelf ook viool te spelen. Toen ik 6 was mocht ik voor het eerst op vioolles bij mijn eigen opa.

Toen ik 10 was mocht ik voor het eerst in een orkest spelen. Eerst begon ik bij het jeugd orkest van Scholen in de Kunst Amersfoort, en later ook bij het symfonie orkest van dezelfde muziekschool. Op mijn 15e begon ik bij het Amersfoorts Jeugd Orkest, en daar heb ik 6 jaar bij gezeten. Ik heb heel veel over muziek geleerd bij deze orkesten, en door al deze ervaringen wilde ik heel graag mijn beroep maken van muziek.

Viool is een moeilijk instrument, en daar is veel geduld bij nodig. In het begin kan het soms wat moeilijk gaan. Ik help je graag met de juiste oefeningen zodat jij binnen de kortste keren al wat kan spelen op viool! Voor mij begint een goede les met plezier en daarbij pas ik mij aan op de leerwensen van de leerling. Hopelijk tot snel op de proefles!