Meteen naar de inhoud

Ischa Kooistra

Ischa Kooistra

Mijn naam is Ischa en ik geef celloles bij Grandesco Music. Ik zit in mijn laatste jaar van mijn cellostudie aan het Conservatorium van Zwolle.

Toen ik drie jaar oud was, begon ik met cello spelen bij Alexandra Vierkant. In het begin leerde ik vooral educatieve dingen om de cello goed vast te houden en te strijken. Daarna begon ik veel te spelen. Later ook in veel ensembles en orkesten, zoals het Haydn Jeugd Strijk Orkest. Zo heb ik veel ervaring opgedaan met samenspelen. Ook heb ik mee gedaan aan verschillende concoursen en muziekcursussen, zoals het Prinses Christina Concours en zomercursus Woudschoten. Verder volgde ik een aantal lessen van docenten aan verschillende conservatoria als den Haag, Groningen en Zwolle. Ik improviseer en componeer veel met vaste collectief RAGAZZI. Hiermee ontdekken we wat er allemaal mogelijk is om op 5 strijkinstrumenten te spelen is. We halen onze inspiratie uit Jazz, Folk, minimal music en improvisatie dus.

Cello is een heel leuk instrument. Je kunt er een prachtige klank mee maken. Soms is er enig geduld nodig om het liedje te kunnen spelen wat je graag wilt spelen. Maar als het lukt, dan is dat het leukste dat er is. Daarvoor is het handig om een mooie basis te hebben. Ik help je graag met de juiste oefeningen. Zodat jij binnen de kortste keren de liedjes kan spelen die jij leuk vindt! Voor mij begint een goede les met plezier en daarbij pas ik mij aan op de leerwensen van de leerling. Kom jij een proefles bij mij doen?