Ga naar de inhoud

Ivette Minten

Mijn naam is Ivette Minten en ik geef klarinetles bij Grandesco Music. Ik ben nu bezig met mijn bachelor Docent Muziek aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle, met als hoofdinstrument klarinet. Ik speel verder bij streekharmonie Concordia in Balk (Friesland) en vind het erg leuk om met anderen samen te spelen.

Ik ben al jong in contact gekomen met muziek. Mijn vader speelde altijd bij de lokale harmonie. Toen ik zeven was, kreeg ik AMV les en meteen daarop volgend, op mijn achtste, ben ik klarinet gaan spelen. Ik mocht meteen bij het beginnersensemble spelen, een jeugdharmonie orkest; dit vond ik super leuk. Ik speel nog steeds bij dezelfde vereniging als toen.

Bij mij in de les gaan we eerst de basis opbouwen: hoe werkt zo’n instrument nou eigenlijk? Hoe krijg ik er geluid uit? Waar moeten mijn vingers? Vanaf deze basis kunnen we stukken spelen die aansluiten bij jouw niveau. Het belangrijkste bij het muziek maken is plezier; in muziek en samenspel. Ik pas mijn lessen aan jouw wensen en leerdoelen aan, zodat we snel leuk muziek kunnen maken. Hopelijk tot snel bij een proefles!