Meteen naar de inhoud

Jose Kistenkas

Jose Kistenkas

Mijn naam is Jose Kistenkas en ik geef zangles bij Grandesco Music.

In 2010 heb ik als verse brugpieper auditie gedaan voor De School voor de Kunsten in Groningen en ik ben toen aangenomen. Een wereld aan muziek ging toen voor mij open!  Na een paar schoolprojecten hier en daar had ik eindelijk mijn “eigen ding” gevonden: ‘De rockband Behind the eyes’ waar ik onder andere mee heb gespeeld op Der A Festival en Simplon.

Maar daar bleef het niet bij want in mijn 2e jaar van de opleiding kreeg ik de coverband Mokur er bij waarmee ik vooral op de feesten, bruiloften en partijen speelde. Na 2 jaar met een rock band gespeeld te hebben zocht ik het rustiger en startte ik met Ruben Oosting de band Grimm Lullaby op. Hier hebben we in 2014 een EP mee opgenomen en vele kroegen en podia mee bespeeld. In datzelfde jaar studeerde ik ook af.

Na veel spelen en schrijven aan mijn eigen werk ging ik in 2016 naar de popacademie aan het conservatorium in Enschede. In mijn 2e jaar van de opleiding heb ik de elektronische dark pop band Black Arrow opgericht. Hiervan ben ik schrijver, zangeres en bassist! Daarnaast ben ik frontvrouw van de symphonische prog band Defiance. Tegenwoordig werk ik ook veel in de Hardstyle scene en heb ik afgelopen jaar zelf mee gezongen en gespeeld in de power hour film van Defqon.1.