Meteen naar de inhoud

Karel J. Schepers

Mijn naam is Karel J. Schepers en ik ben songwriting-/zang-coach en docent music-production bij Grandesco Music. 

Op 16 jarige leeftijd begon ikzelf met liedjes schrijven. Via via kwam ik in contact met Bertolf Lentink. Ik mocht bij hem op les in Songwriting en ik had mijn roeping gevonden. De opwinding van het schrijfproces heeft me nog nooit verveeld. Eerst is er niks… dan is er ‘opeens’ een liedje! Later, tijdens mijn studie songwriting aan het ArtEZ Conservatorium in Enschede bracht ik twee EP’s uit met mijn band. Tijdens deze jaren deed ik veel ervaring op in alle facetten die komen kijken bij het artiest-zijn.

Tegenwoordig zet ik mijn ervaringen op vele vlakken in als coach, songwriter, producer en tevens videomaker. Daarnaast ben ik al 10 jaar actief als gitarist van succesvol akoestisch trio De Zaak. Hiermee speel ik door heel het land op feesten en partijen. Ik schreef onder andere al met en voor: MILO, Tangerine, Frans Duits, Sophia Kruithof (Winnaar The Voice 2020), Dennis van Aarssen (Winnaar The Voice 2019), Kes van den Broek, Yves Berendse, Rolf Sanches, Birgit Schuurman, en Kinderen voor Kinderen. 

Dat ik lesgeef in datgeen wat mijn passie is, blijft voor mijn leerlingen niet onopvallend. Met mijn enthousiaste houding hoop ik je te motiveren en jezelf te laten verassen. Songwriting is geen wiskunde, en dat maakt het juist zo leuk. Alles mag en er bestaat geen “goed” of “slecht”. Desalniettemin zijn er vele tools die ik je kan aanreiken die je kunnen helpen bij het omzetten van een simpel idee naar een af liedje. Een lied voor jezelf of een lied om te laten horen aan anderen. Of je nou een instrument bespeelt, goed kan zingen of zelf vindt van niet, al liedjes hebt geschreven of dat nog nooit hebt gedaan; zolang het je leuk lijkt om liedjes te maken ben je altijd welkom. 

Naast songwriting bied ik in mijn lessen ook ruimte om toe te spitsen op zang en musicproduction (opnemen en mixen). Mocht je dus een opname willen van je eigen geschreven hit, dan gaan we gedurende de les toewerken naar deze productie. Hoe vet is dat?! Ik geef les op woensdag in mijn studio te Zwolle (ander adres dan Grandesco Music).