Meteen naar de inhoud

Kristian de Roode

Mijn naam is Kristian de Roode en ik geef gitaarles bij Grandesco Music. Naast gitarist ben ik ook componist. Mijn vader speelde altijd al gitaar en toen ik 12 jaar was wilde ik ook wel eens weten hoe dat moest! Al snel speelde ik de liedjes van mijn favoriete bandjes en sindsdien is er geen stoppen aan. Ik schreef mijn eigen muziek en speelde ik in een aantal bandjes (Waaronder Semantic Drift, een powertrio waarmee ik veel op podia stond zoals de Vera in Groningen).

Toen ik 17 was kreeg ik gitaarles van George Kleefman, die mij in aanraking bracht met jazzmuziek. Op het moment studeer ik aan het conservatorium, waar ik elke dag heerlijk muziek kan maken. Ik speel verschillende stijlen, waaronder Blues, Jazz, (Classic) Rock, en Jamaicaanse muziek zoals Reggae en Ska.

Doorgaans speel ik in vele verschillende projecten, waaronder The Roosterz (Reggae/Ska), Hedwig & de Roode (Singer songwriter/pop) en verschillende formaties waarin ik mijn eigen jazz stukken speel. In 2019 speelde ik mee bij een moderne opera tijdens het Opera Forward Festival. De verscheidenheid vind ik juist zo leuk aan muziek: de mogelijkheden zijn eindeloos! 

In de gitaarlessen kan ik je helpen met het leren van slaggitaar, leadgitaar, fingerpicking en improvisatie. Als je het leuk vindt om zelf muziek te schrijven, kan ik je daar ook mee helpen. Ik zie je graag bij een proefles!