Ga naar de inhoud

Lenette Marvin

Lenette Marvin

Mijn naam is Lenette Marvin en ik geef harples bij Grandesco Music. Sinds 2018 ben ik afgestudeerd aan het conservatorium en geef al enkele jaren met veel plezier les op deze muziekschool. Naast dat ik harplessen geef, treed ik ook regelmatig op en schrijf soms zelf muziek.

Toen ik zeven jaar oud was heb ik een oriëntatiecursus op de muziekschool gevolgd en ik kwam er snel achter dat ik heel graag wilde gaan harpspelen. Ik vond het geluid prachtig om te horen en vond de harp ook heel mooi om te zien. Toen ik acht was kon ik daadwerkelijk beginnen met les en ben daarna nooit meer gestopt met harpspelen. Tijdens mijn eigen harplessen werd ik steeds enthousiaster en het leek mij steeds leuker om andere mensen dit bijzondere instrument te leren bespelen. Om dit te bereiken ben ik bij verschillende conservatoria gaan kijken en ben uiteindelijk harp gaan studeren bij Manja Smits. Eerst heb ik tijdens mijn middelbare school een voortraject in Arnhem gedaan waarna ik mijn bachelor ben gaan doen in Zwolle. 

Tijdens mijn opleiding kreeg ik de mogelijkheid om mijn vakken richting het lesgeven te kiezen en merkte ik dat ik dat echt het allerleukste vond om te doen. Ik kwam er achter hoe breed het instrument is en dat je naast de klassieke muziek ook heel veel andere soorten muziek op de harp kan spelen. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan het begeleiden van popliedjes of het spelen van Zuid-Amerikaanse muziek. Omdat er op de muziekschool twee harpen zijn is er ook de mogelijkheid om samen harp te spelen.

Als je bij mij harples komt volgen kom je al deze verschillende kanten van de harp tegen en kan je kijken welke kant jij het leukst vind. Het speelplezier staat voorop! Ik zie je graag bij een proefles.