Meteen naar de inhoud

Lieke Radstaak

Lieke Radstaak

Mijn naam is Lieke Radstaak en ik geef zangles bij Grandesco Music. Naast lesgeven sta ik graag op het podium als backing vocalist en zing ik bij The Ones. In mijn vrije tijd maak ik ook eigen nummers, dat doe ik onder mijn artiestennaam Leah Ray

Ik ben begonnen met zingen toen ik 13 was. In die periode luisterde ik veel naar soulmuziek en R&B, en dat doe ik eigenlijk nog steeds! Van 2013 tot 2017 studeerde ik aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle. Tijdens mijn studie zong ik in de band Crazy Daze en daar leerde ik op het podium te staan. Een echte ‘entertainer’ ben ik van nature niet, maar door het veel te doen, bleek ik het gewoon te kunnen! Tijdens mijn opleiding verdiepte ik me ook in de Nederlandse Kleinkunst. Het overbrengen van een verhaal werd door dit genre nóg belangrijker voor mij. Momenteel ben ik het liefste achtergrondzangeres. Samen met The Ones werkte ik onder andere met Douwe Bob, Bløf en Suzan & Freek.

In de lessen besteed ik aandacht aan ritme, interpretatie, technische vaardigheden, (Engelse) uitspraak, maar vooral ook ontspanning. Zingen is best wel spannend, vaak merk ik bij mijn leerlingen dat die spanning zich ergens in het lichaam bevindt. Dat kan het zingen een stuk moeilijker maken. Ik vind het dus erg interessant om te kijken hoe we dat kunnen oplossen, zodat je je vrij voelt tijdens het zingen!

Uit de Platencast van Lieke Radstaak

Luister hieronder naar mijn aflevering van de podcast ‘Uit de Platencast van…’. In deze podcast laat ik je weten wat mijn 10 favoriete platen zijn en waarom.