Ga naar de inhoud

Martijn Jongman

Hoi!

Ik ben Martijn Jongman en ik geef producer les en pianoles bij Grandesco. Ik studeer Klassieke Compositie aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle bij Wilbert Bulsink. 

Toen ik 12 was kwam er bij ons ineens een piano het huis in, vanaf dat moment was ik verkocht. Op het Meander College nam ik extra muzieklessen, zong in ik het Meander Vocaal en ben ik na mijn eindexamen muziek doorgestroomd naar het conservatorium voor de opleiding compositie. Hier heb ik ook lessen genomen voor filmmuziek bij Matthias Wittwer, pianolessen bij Helena Basilova en zanglessen bij Claudia Patacca. Ook werd mijn muziek vanuit hier uitgevoerd door het Orkest de Ereprijs, het ArtEZ Moderne Ensemble en heb ik een scène mogen schrijven voor de Opera Spanga productie ‘After The Flood’.

Ik vroeg me altijd waarom sommige stukken klinken zoals ze klinken, hoe je op die klanken uitkomt en hoe je die zelf zou kunnen maken. Het medium maakt voor mij dan ook niet uit, werk je met een notatieprogramma, een DAW of met potlood en papier; uiteindelijk gaat het om hoe het klinkt.

In mijn lessen ligt de nadruk op het begrijpen van de muziek. Ik ben er van overtuigd dat je muziek het leukst kan ervaren als je de keuzes begrijpt die gemaakt zijn. Daarom komt er bij mijn lessen altijd ook theorie, geschiedenis, analyse, repertoirekennis en nog veel meer kijken zodat jij de muziek kan begrijpen die je maakt en daardoor deze nog beter kan laten klinken. Zie ik je binnenkort bij een proefles?