Meteen naar de inhoud

Niels Wiegman

Niels Wiegman

Mijn naam is Niels Wiegman en ik geef basgitaarles, DJ les en bandcoaching bij Grandesco Music. Ik ben nog hard aan het studeren op het ArtEZ Conservatorium in Zwolle om mijn diploma voor muziek docent te halen. Naast het muziekles geven ben ik ook erg actief als muzikant. Als bassist en gitarist speel ik in verschillende bands en orkesten en kom ik op plekken in het hele land.

Ongeveer 14 jaar geleden ben ik op de muziekschool (toen nog de Muzerie) in Zwolle begonnen met muzieklessen. Eerst nog algemene muzieklessen waar ik kennismaakte met verschillende instrumenten. Uiteindelijk heb ik gekozen voor het instrument gitaar. Toen ik op de middelbare school kwam ben ik ook begonnen met basgitaar spelen. Samen met een paar klasgenoten begon ik een bandje waarmee we op schoolevenementen speelden. (Ik speel nu nog steeds met ze!)

Sinds de middelbare school ben ik mij meer op popmuziek gaan richten als bassist. Dat beviel mij eigenlijk wel heel goed dus ging ik dat meer en meer doen. Vooral in de kerk heb ik veel geleerd en speelervaring opgedaan. Toen ik in het examenjaar kwam moest ik toch goed gaan nadenken wat ik wilde gaan doen na de middelbare school. Door middel van een vooropleiding die mijn middelbare school aanbood kwam ik in contact met de opleiding docent muziek op het conservatorium in Zwolle. Daar ben ik 3 jaar geleden begonnen en ik studeer er nog steeds met erg veel plezier. Ik heb me daar verder ontwikkeld als gitarist, bassist en docent. De laatste 2 jaar ben ik mij ook meer gaan richten op elektronische muziek en het produceren.

In mijn lessen gaan we natuurlijk aan de slag met muziek.