Ga naar de inhoud

Nyk Wynholds

Nyk Wynholds

Mijn naam is Nyk Wynholds en geef klassiek pianoles bij Grandesco Music. Toen ik 10 was startte ik met vioollessen bij de buurman en een tijdje later stapte ik over naar de plaatselijke muziekschool. Omdat mijn zus al piano speelde, hadden we een piano in huis. Deze werkte als een magneet op mij. Toen ik na een half jaar nog steeds iedere dag achter de piano te vinden was, mocht ik naast mijn vioollessen ook pianolessen volgen. Ik vond dit geweldig! als jonge violist speelde ik al snel met veel plezier in een heleboel ensembles en orkesten en daar heb ik heel veel van geleerd. Later heb ik ook veel als pianist in verschillende ensembles en pianoduo’s gespeeld.

Via mijn broer en zus, die beide aan het conservatorium gingen studeren, kwam ik in contact met verschillende conservatoriumdocenten. Zij raadden mij aan om muzieklessen te gaan volgen bij docenten die gespecialiseerd waren in de voorbereiding op het conservatorium.  Een jaar later werd ik toegelaten tot de Jeugd Talentklas van het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Daar volgde ik theorielessen en pianolessen en nam ik deel aan diverse projecten. Na het behalen van mijn gymnasiumdiploma, koos ik ervoor om mij volledig te richten op de piano en startte ik met de vooropleiding van het conservatorium. Hierna stapte ik voor mijn bachelor over op het ArtEZ Conservatorium in Zwolle.

In de pianolessen die ik geef, gaan we aan de slag met het leggen van een brede basis. Dit betekent dat je noten leert lezen en veel verschillende technieken leert beheersen, maar ook de muziek zelf beter zult gaan begrijpen. In de lessen is veel ruimte voor creativiteit en het verder ontwikkelen van jouw passie voor muziek. De lessen worden afgestemd op de wensen van de leerling, dus of je nou een virtuose klavierleeuw wilt worden of gewoon lekker ontspannen wilt spelen, bij mij ben je aan het goede adres!