Ga naar de inhoud

Oliver Smith

Hey! Ik ben Oliver Smith en ik geef pianoles bij Grandesco Music. Ik stuur momenteel aan de opleiding Piano en Toetsen Jazz&Pop aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Ik speel veel jazz, pop en gospel en ik produce ook graag muziek. Ik speel af en toe hier en daar en de gigs variëren van jazz bij een feest tot het meespelen bij een musical.

Via mijn vader ben ik als vierjarige kleuter begonnen op een oud Yamaha keyboard door simpelweg knopjes in te drukken. Sindsdien neigde ik altijd erg naar muziek en ben ik uiteindelijk op pianoles gegaan toen ik 12 was. Toen ontdekte ik wat ik allemaal kon doen met de piano en wou ik al snel de stukken spelen die niet in mijn lesboek stonden maar die ik zelf tof vond.

Op het voortgezet onderwijs speelde ik veel samen met een goede vriend van mij. Elke pauze vroegen we of we even mochten spelen in het muzieklokaal. Door hem ben ik meer in aanraking gekomen met de populaire muziek van Michael Jackson en Toto. Dat bracht me op een ontdekkingsreis naar Jazz en Jazz-Fusion.

Na mijn middelbare schoolopleiding ben ik meteen begonnen op het conservatorium in Zwolle. Hier leerde ik pas echt mezelf zoeken en vinden in muziek. Ik heb geleerd dat ik vrijheid in muziek erg belangrijk vind en ik wil graag mijn leerlingen de ruimte geven om te ontdekken in muziek.

In mijn lessen zullen we natuurlijk eerst een goede basis vormen. Als een leerling meer interesse heeft in producing kan dat ook prima. Je kan langskomen omdat je de beste pianist ter wereld wil worden maar lekker muziek maken is ook helemaal goed. Tot snel bij de proefles!