Ga naar de inhoud

Robin Borsboom

Ik ben Robin en ik geef basgitaarles bij Grandesco. Ik zit in het derde jaar van de opleiding Jazz en Pop aan het conservatorium in Zwolle. Mijn hoofdvak is natuurlijk basgitaar, maar ik specialiseer mij verder ook in contrabas en synthbass. Op muzikaal gebied oriënteer ik mij het liefst zo breed mogelijk. Ik zit bijvoorbeeld in een band die progressieve rock maakt, maar ook in een BlueGrass-band. Daarnaast maak ik nog HipHop, speel ik veel jazz en produceer ik elektronische muziek.

Muziek is voor mij een heel belangrijk onderdeel van mijn leven. Ik ben er al van jongs af aan mee in aanraking gekomen, omdat mijn vader een enorme verzameling cd’s had die ik met enige regelmaat wist te plunderen. Zo groeide ik op met klassiekers als Queen, led zeppelin, Frank Zappa, Jimi Hendrix en nog een hoop andere artiesten. In mijn middelbareschooltijd kwam ik in de schoolband en toen heb ik basgitaar leren spelen. In die periode ging ik mij ook breder ontwikkelen en naast rock ook andere soorten muziek luisteren en spelen.

Ik heb heel lang gitaarles gehad, maar ik heb uiteindelijk besloten dat ik bas toch leuker vond om te doen. Toen heb ik na mijn gitaarles een jaar bijles basgitaar gehad aan het conservatorium in Groningen en het jaar daarop ben ik aangenomen op de vooropleiding van Conservatorium Zwolle. Ik heb sinds de middelbare school in allerlei bands en formaties gezeten en zo ook aardig wat podiumervaring op kunnen doen met verschillende stijlen op uiteenlopende plekken.

Als je bij mij terecht komt kun je erop rekenen dat we op de eerste plaats het plezier vooropstellen. Daarnaast sta ik open voor alle stijlen en genres en wil ik graag met mijn leerlingen nieuwe muziek ontdekken en uitzoeken. Zo kan je een brede basis ontwikkelen als bassist. Of je nou keihard wil rocken, mooie ballades wil kunnen spelen of allebei.  Ik hoop je snel te zien bij een proefles!