Meteen naar de inhoud

Thomas Schiphof

Mijn naam is Thomas Schiphof en ik geef drumles bij Grandesco Music. Ik speel en schrijf muziek voor verschillende projecten en speel als sessiemuzikant bij bands, evenementen en zangers. ‘Everybody should have a mentor and should be a mentor’, zei een van mijn favoriete drummers. Vanuit die gedachte geef ik ondertussen meer dan 10 jaar les.

Van oorsprong ben ik een Friese muzikant. Afkomstig uit Franeker, speelde ik tot mijn conservatoriumtijd veel in Friesland, met af en toe projecten in de rest van Nederland en soms buitenland. Sinds 2013 woon ik in Zwolle en heb vanuit daar mijn werkveld verder kunnen uitbouwen. Ik heb van jongs af aan gespeeld bij bands, orkesten en later bigbands. Vooral via de orkesten en bigbands heb ik met verschillende bekende zangers en zangeressen gespeeld en opgenomen, al dan niet als bandleider.

Ik heb met mijn eigen progrock-project (Defiance) een EP gemaakt en uitgebreide shows gedaan. Hoewel die stijl wellicht mijn favoriet en specialisme is, heb ik een zeer brede muzieksmaak. En door een allround opleiding, voor en tijdens de conservatoriumstudie, ben ik terecht gekomen in de meest uiteenlopende muzikale situaties. Die afwisseling heb ik altijd erg leuk gevonden en help jou daarom graag een allround drummer te worden.

Ik hou ervan om samen met leerlingen bezig te zijn met muziek in de breedste zin van het woord. Ik hou van afwisseling en dat komt bij een grote hoeveelheid diverse leerlingen goed van pas. Ik vind techniek, frasering, houding, smaakvol spel en sound belangrijk, maar help je ook graag met het instuderen van liedjes/composities, theorie en gear.

Mijn favoriete drummers zijn Todd Sucherman, Phil Collins, Eric Singer, Roger Taylor, John Bonham, Ian Paice en Simon Phillips. Vertel je mij jouw favorieten in een proefles?