Ga naar de inhoud

Utku Gecgel

Hoi! Ik ben Utku Geçgel en ik geef pianoles bij Grandesco Music. Op dit moment studeer ik piano aan ArtEZ conservatorium in Zwolle. Momenteel werk ik aan een project over de relatie en artistieke overeenkomsten tussen Piet Mondriaan en Bela Bartòk. Verder doe ik ook kamerconcerten en neem ik deel aan muziekfestivals. Daarnaast speel ik ook mee in liefdadigheidsconcerten voor mensen in nood. Ook ben ik een muziek schrijver voor Adante Klassieke Muziek Magazine, en lid van lCMA, waar ik ook editor ben geweest. Ook heb ik radio programma’s gedaan voor Borusan Klassieke radio.

Ik ben begonnen met mijn muzikale carrière op 18-jarige leeftijd en gaf mijn eerste concert in 2015 na een masterclass. Ik heb mijn bachelor studie aan het staatsconservatorium van de Universiteit van Istanbul gehaald. Als klassieke pianist streef ik naar een gemeenschappelijke basis tussen de culturele elementen en sociale dynamiek van nu. Ik benader klassieke muziekconcerten als podiumkunst en in dit verband heb ik twee projecten gemaakt in Istanbul: “Ottoman Traces on Western Music” en “A Night in Paris” In Nederland heb ik ook een voorstelling gemaakt met de nadruk op sociale dilemma’s.

Ik heb masterclasses gevolgd van Idil Biret, Andrei Diev, Herbert Schuch en Gülsin Onay. En nu vervolg ik mijn studie op masterniveau bij Frank van de Laar en volg ik een aanvullende opleiding bij “Curatorial Practices in Muziek” bij ArtEZ Hogeschool voor kunsten.

Zin in een avond vol muziek, dans, lekkernijen en gezelligheid? 🎄

Het Kerstbal staat weer voor de deur! Op 12 december zingen onze zangleerlingen prachtige kerstliederen en geven de dansers van Dancing Devotion geweldige optredens. Kom jij ook? Koop nu je tickets!