Ga naar de inhoud

Veelgestelde vragen

Algemene vragen

De muzieklessen worden de hele week door gegeven in de ochtend, middag en avond. Na inschrijving plan je samen met jouw docent een vast moment om de lessen te volgen. Houd er rekening mee dat je voor een aantal instrumenten niet op alle dagen terecht kunt. Als je wilt, kun je vooraf informeren door hier je vraag stellen. 

Je kunt ervoor kiezen om wekelijks of tweewekelijks les te volgen. In sommige gevallen is het mogelijk om ook 1x per maand te lessen. Neem voor maandelijks lessen even contact op met onze administratie om dit goed af te stemmen. Stuur een mailtje naar administratie@grandescomusic.nl.

Je kunt kiezen uit 30, 45 of 60 minuten les.

Het is mogelijk om samen met iemand anders muziekles te volgen, maar we raden dit niet aan. Bij  individuele les kunnen we een persoonlijke les op maat aanbieden. Bij een duo-les is dat ingewikkelder, omdat het niveau tussen de leerlingen vaak verschilt. Uit ervaring weten we dat de focus dan vaak komt te liggen bij de leerling met de minste ervaring. Een eerlijke verdeling in de les is dan moeilijk waar te maken! 

Onze locatie is gevestigd aan de Grote Voort 10, 8041 AM Zwolle.

Ja, als je muziekles wilt volgen zul je een eigen instrument moeten aanschaffen of ergens huren. Grandesco Music verhuurt geen instrumenten. Jouw docent kan je informatie geven over waar je het beste een instrument kunt kopen of huren. 

Als je een proefles komt volgen heb je geen instrument nodig.

Grandesco Music is gesloten op feestdagen en in vakanties. Kijk voor een overzicht in het jaaroverzicht.

Soms kan het zo zijn dat je toch met jouw docent hebt afgesproken om een les te volgen of in te halen in de vakantie. Informatie vanuit jouw docent is dan leidend!

Vragen over je inschrijving

Je kan je inschrijven via het online inschrijfformulier.

Wanneer je je inschrijft, ga je akkoord met onze spelregels.

Vragen over betaling

Betaling van de muzieklessen gaat via een doorlopende SEPA-machtiging. Bij het inschrijven dien je toestemming te geven voor deze machtiging. Het lesgeld wordt maandelijks afgeschreven.

* We werken samen met Stichting Meedoen. In sommige gevallen kunnen zij een deel of de gehele kosten van de muzieklessen voor hun rekening nemen. Klik hier om meer te lezen over Stichting Meedoen en of jij recht hebt op vergoeding.

Je betaalt bij inschrijving €15,00 inschrijf- en administratiekosten.

Dit komt omdat wij dit wettelijk verplicht zijn. Lees er meer over op de website van Rijksoverheid.

Het bedrag op je factuur is elke maand hetzelfde, m.u.v. de 1e maand, waarbij er administratiekosten in rekening worden gebracht. 

Het totale lesgeld van het seizoen wordt gedeeld door het aantal te incasseren maandelijkse termijnen. Het kan dus zijn dat je in een bepaalde maand meer of minder lessen krijgt dan een andere maand, vanwege het aantal lesdagen, vakanties, e.d. Toch blijft het termijnbedrag hetzelfde. Zo weet je waar je aan toe bent.

Je factuurbedrag is als volgt opgebouwd:

(totaal aantal te ontvangen lessen) * (lesprijs van 1 les) = (jaarbedrag)
(Jaarbedrag) / (aantal resterende maandelijkse termijnen) = (factuurbedrag per maand)

Ons administratieve seizoen loopt van 1 september t/m 31 augustus. Daarom ontvang je per seizoen (als je het hele seizoen ingeschreven staat) 12 facturen.
 
Voor je factuurbedrag hebben we het totaalbedrag berekend dat je voor al jouw lessen verschuldigd bent. Dit totaal bedrag hebben we gedeeld door het aantal termijnen t/m augustus. Het klopt dus dat je geen les ontvangt in augustus maar deze maand wel een factuur moet betalen.

Je kunt een verrekening ontvangen als je je uitschrijft, maar ook als aan het einde van het seizoen blijkt dat je meer of minder lessen hebt ontvangen dan waar je voor hebt betaald. Heb je een bedrag tegoed, dan wordt dit bij een volgende betaalronde aan je teruggestort. In de vakantieperiode kan dit langer duren. 

Vragen over je uitschrijving

Je kan je abonnement opzeggen via het online uitschrijfformulier

Bij Grandesco Music schrijf je je voor tenminste 6 maanden in, hierna geldt een opzegtermijn van een maand.

Als je je wilt uitschrijven voor een groepsles, kan dit via het online uitschrijfformulier. Let op! Uitschrijven voor groepslessen kan alleen aan het einde van het seizoen.

Join the Band!

18 mei starten we met een 8 weekse bandcoaching cursus

Altijd al in een band willen spelen? Of wil je dat juist een keertje proberen? Dit is je kans! Voor 8 weken lang repeteer je 3 nummers die je gaat uitvoeren op het Showdeknetter Festival! Zowel kinderen als volwassenen zijn welkom, we maken bandjes op basis van leeftijd en ervaring. Het maakt niet uit of les hebt bij ons of niet. Lees snel verder!